Aktuality

Exkurze žáků 1. a 3. ročníku do ubytovacího zařízení

Dne 15. října 2024 se žáci 1. a 3. ročníku oboru stravovací a ubytovací služby zúčastnili odborné exkurze do ubytovacího zařízení apartmánového typu, která byla zaměřena na prohloubení jejich znalostí v rámci předmětu „Provoz ubytovacích zařízení“. Cílem exkurze bylo umožnit žákům lépe porozumět fungování tohoto typu ubytování a získat praktické zkušenosti přímo z provozu.

Během exkurze byli žáci podrobně seznámeni s provozem apartmánového zařízení, včetně provozních procesů, organizačních struktur a služeb poskytovaných hostů. Žáci měli příležitost klást otázky a dozvěděli se více o praktických aspektech provozu – od check-inu hostů, přes práci recepce až po administrativní činnosti, které jsou neodmyslitelnou součástí každého ubytovacího zařízení.

Celý výlet byl velmi přínosný a zároveň zábavný. Žáci si pochvalovali nejen odborné informace, které se přímo týkaly jejich studijního oboru, ale také příjemné prostředí. Exkurze přinesla mnoho podnětů, které žáci mohou využít nejen v rámci svého studia, ale i při budoucí praxi v oblasti cestovního ruchu a ubytovacích služeb.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci této exkurze, a těšíme se na další podobné vzdělávací akce!

Ing. Seda Aleksanjan, MBA